Американські посадовці спеціально прилетіли в країну для цих перемовин, які тривали понад чотири години. 

Вочевидь, заокеанські гості змогли викласти на стіл переговорів такі вагомі аргументи, що глава Туреччини змушений був погодитися з ними й прийняв майже всі умови США. З вигляду Пенса, який вийшов з кімнати переговорів з посмішкою на обличчі, журналісти зрозуміли: все гаразд.

Турецьке агентство «Анадолу» повідомило деякі подробиці домовленостей, які складаються з 13 пунктів. Так, Туреччина погодилася призупинити на п’ять діб антитерористичну операцію «Джерело миру», що проводиться з  9 жовтня на північному сході Сирії. За цей час має бути виконано повне виведення загонів сирійського крила терористів РКК — YPG із прикордонних з Туреччиною районів Сирії. При цьому сторони зобов’язалися подбати про цілковиту безпеку мирних жителів усіх населених пунктів, де створюватиметься зона безпеки. Сторони також домовилися, що в бойовиків YPG буде вилучено все важке озброєння, а військову інфра-структуру, створену ними, знищено. У повідомленні наголошується, що операція «Джерело миру» буде цілком припинена після повного виведення бойовиків, на яке відпущено 120 годин.

Натомість представники Вашингтона зобов’язалися скасувати всі санкції стосовно Анкари, а також підтвердили готовність до подальшого поглиблення співробітництва між Туреччиною і США в рамках НАТО.