Про це повідомила агенція dpa.

Місцем навчань було обрано військовий аеродром Бюхель у федеральній землі Рейнланд-Пфальц, де дислоковано літаки Tornado та облаштовано підземні сховища. Тут досі «квартирують» американські збройні сили, котрі, «ймовірно, можуть зберігати американські водневі ядерні боєголовки B61», — ідеться у повідомленні dpa. Агенція зазначає, що хоч ФРН і не володіє власною ядерною зброєю, але техніка, котру має бундесвер, спроможна її нести.

Цього разу учасники мали якомога швидше та безпечніше доправити ядерні заряди з підземних сховищ і встановити їх на винищувачі-бомбардувальники. Бундесвер використовував у маневрах бойові літаки Panavia Tornado, котрі в разі ядерної загрози можуть бути оснащені атомними бомбами B61 — утім, справжні  під час навчальних польотів не використовуються.

Деякі експерти зазначають, що ці навчання можуть бути пов’язані зі зростанням загрози ядерної війни після того, як було припинено дію Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД) у зв’язку з виходом із нього США і Росії 2 серпня.

Берлін.