Палата громад парламенту Великої Британії після багатогодинних дебатів у суботу вирішила відкласти голосування щодо нової угоди стосовно Brexit, про яку домовився прем’єр країни Борис Джонсон у рамках саміту ЄС у Брюсселі минулого тижня. 

Депутати натомість вирішили, що документ не затвердять доти, поки не буде ухвалено законодавство, що регулює «розлучення» Лондона та Брюсселя.

Очільник британського уряду учора мав внести відповідний законопроект на голосування, проте, чи реалізувався його задум, на момент верстки номера відомо не було.

Після перенесення голосування про угоду Джонсон відправив у Брюссель два листи. В одному він формально попросив про відстрочку Brexit, однак в іншому виступив проти затримки виходу країни зі спільноти, пише DW.

Водночас у ЄС, за інформацією AFP, мають намір продовжувати процедуру ратифікації угоди, незважаючи на прохання прем’єр-міністра.

Екс-торговий представник — заступник міністра економрозвитку Наталія Микольська у Фейсбуці зауважила, що питання Brexit важливе для України. «Велика Британія — ринок у фокусі для українського експорту. Ми зацікавлені в британських інвестиціях. Від умов виходу з ЄС залежить, наскільки відкриється цей ринок для України і що буде з фінансовим ринком та потенційно інвестиціями», — написала вона.