Про це в понеділок заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, виступаючи в Стамбулі на відкритті третього Міжнародного форуму TRT World Forum 2019. 

«Операція «Джерело миру» була спрямована виключно проти терористів. Робиться все можливе для мінімізації шкоди мирному населенню Сирії. Але терористи чинять провокації і не припиняють обстріли. Туреччина, звісно, завдає ударів у відповідь. Залишилося 35 годин. Якщо за цей строк терористи не покинуть зону безпеки в Сирії, Туреччина відновить операцію «Джерело миру», — попередив він.

За повідомленням агентства «Анадолу», міністр висловив категоричну позицію Анкари, що сирійський конфлікт можна врегулювати тільки політичним шляхом, й іншого варіанта немає. Керівник МЗС піддав різкій критиці позицію США стосовно Сирії. За його словами, США не припинили постачання зброї терористам YPG, хоча постійно ведуть із Анкарою переговори про зону безпеки в районах Сирії на схід від річки Євфрат. Він ще раз запевнив, що Туреччина не веде жодних кампаній проти курдів, а бореться лише проти «терористичних організацій» Курдської робітничої партії (КРП). І нагадав усьому світу, що Туреччина дала притулок у себе «більш як 300 000 сирійським курдам», безпеці яких також загрожують терористи.

Тим часом представники курдських військових формувань повідомили про виведення своїх сил із прикордонного міста Рас-аль-Айн. Очікується, що до вівторка, коли мине відведений Стамбулом час, воєнізовані підрозділи виведуть і з інших прикордонних з Туреччиною районів, повідомляє AP.