На знімку: учасники тристоронньої зустрічі в Чопі на митному посту «Тиса».

Тристороння зустріч на рівні експертів Державної фіскальної служби України (Держмитслужби), Фінансового директорату Словацької Республіки і Національної податкової та митної адміністрації Угорщини відбулася у Закарпатській митниці ДФС.

Під час зустрічі було обговорено актуальні питання сучасного розвитку митної справи в цих сусідніх країнах. Одним із головних питань стало налагодження обміну попередньою інформацією. Також під час перемовин йшлося про можливість запровадження на українсько-словацькому кордоні системи раннього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій. Наразі така практика вже існує на українсько-угорському кордоні.

Сторони повідомили одна одну про заходи з протидії митним правопорушенням, які здійснюються в кожній з країн, та домовилися запровадити відповідні заходи, а в перспективі створити спільну робочу групу з цих питань.

Закарпатські митники поінформували, що в пунктах пропуску «Чоп-Загонь» на українсько-угорському кордоні та «Ужгород-Вишнє Німецьке» - на українсько-словацькому облаштовано сканери. Після підведення під’їзних шляхів вони будуть введені в експлуатацію. Сторони зацікавлені в обміні сканованими зображеннями.

Вели мову українські фахівці й про стан реконструкції пунктів пропуску «Ужгород» та «Лужанка».

Ужгород.

Фото Закарпатської митниці ДФС.