Болгарський народний банк, який наділений функціями регулювання грошово-кредитної системи, реалізації валютної політики, організації платіжно-розрахункових відносин і є головним розрахунковим центром держави, повідомив, що за вісім місяців цього року країна отримала дохід від міжнародного туризму в розмірі, що перевищує 2,8 мільярда євро.

Щоправда, міністерство туризму зазначило, що порівняно з рекордним для країни 2018-м прибуток скоротився на 0,3 відсотка. Підкачали червень і липень, які були не такі теплі, як торік. Натомість серпень відігрався за всіх, подарувавши погоду, яка просто шепотіла: «Бери відпустку й гайда на море чи в гори!» Лише там можна було знайти порятунок від небувалої спеки. Майже два мільйони іноземних туристів так і зробили, заполонивши всі чорноморські курорти. Як повідомило міністерство туризму, порівняно із серпнем минулого року кількість тих, хто відпочив тут, на 3,2% більше, ніж у рекордному 2018-му.

З погодою не підвів і вересень. У приморських містах встановилася комфортна температура повітря і води, що привабило чимало  любителів оксамитового сезону. Тим більше у вересні ціни в готелях знизилися. Зазначено, що саме цього місяця до Болгарії приїжджає багато відпочивальників з України.

Зараз до нового сезону вже почали підготовку зимові курорти. Поки що синоптики не можуть спрогнозувати, чи буде сніжною зима 2019—2020. Але найвідоміші болгарські курорти Боровец, Пампорово, Банско обзавелися гарматами для нагнітання на лижні траси штучного снігу, тому запевняють любителів швидкого спуска, що в них проблем із цим не виникне. У Болгарії вже встановилася традиція — Новий рік треба зустрічати не в домашніх стінах, а на чистому повітрі в горах або на морі. У крайньому разі — на міських площах, де збирається багато народу й проводяться концерти та інші розважальні заходи. Тому вже зараз триває масове бронювання готельних номерів на зимових курортах.