Для активних жителів Великогаївської громади, що в Тернопільському районі, фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості організували тренінг «Інструменти фандрейзингу — від ідеї до результату», який провела радниця з питань внутрішньо переміщених осіб в області Яна Шкуратова.

Учасники заходу ознайомилися з поняттям «фандрейзинг» (цілеспрямований, систематичний пошук коштів і ресурсів для втілення в життя соціально значущих проектів); опрацювали п’ять його правил та принцип додавання, який можна використовувати у прийнятті будь-яких важливих рішень. Тренер надала поради, як правильно вибрати інструменти для залучення потенційних фінансових партнерів, розробляти грантову пропозицію, працювати з меценатами і системними фінансовими донорами.

Представники громади активно брали участь в грі «Креатив», інтерактивних вправах «Хто я?», «Де взяти гроші?», що допомогли їм оволодіти інструментами та правилами фандрейзингу. Крім того, навчилися розробляти відповідні стратегії, визначати мотиви благодійництва, що в подальшому допомагатиме їм в ефективній побудові успішної стратегії залучення ресурсів та організації фандрейзингової компанії.

Вл. інф.
Фото з сайту Тернопільського обласного центру зайнятості.