Кабмін відсторонив від виконання обов’язків керівника Головного управління Держгеокадастру в Київській області Людмилу Приходько, повідомив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час наради. А до цього відсторонили очільників головних управлінь Держгеокадастру ще в 12 областях.

«Держгеокадастр у Київській області — це клондайк для схематозників та нечесних чиновників. На цю область приходить більше всього скарг від громадян про неправомірні дії з боку керівництва», — зазначив Олексій Гончарук.

Цього року до центрального апарату Держгеокадастру надійшло 1116 скарг. З них 420 — на діяльність Головного управління ДГК у Київській області. Це найбільший показник серед усіх регіонів. Київщина також лідер за показником несвоєчасно розглянутих звернень громадян щодо надання дозволу на відведення ділянок. «Про свавілля в цій установі я знаю давно і не зі слів. Ще з часів роботи в Офісі Президента займався проблемою непрозорих схем розподілу земель. Один з найгучніших прикладів — держпідприємство «Пуща-Водиця», — зауважив глава уряду.

До речі, двох керівників регіональних управлінь Держгеокадастру — в Одеській та Закарпатській областях — Кабмін уже звільнив.

Прем’єр-міністр поінформував, що найближчим часом на конкурсі уряд обере чесного та патріотичного менеджера, який в короткі строки наведе лад та організує роботу всього Держгеокадастру.

«Дуже скоро проведемо конкурси і на посади керівників всіх територіальних управлінь. Якщо конкурс виграє людина, яка знову діятиме в інтересах окремих осіб, ми її теж звільнимо. І так, поки не знайдемо чесних та добросовісних менеджерів у кожну установу. Ми зламаємо корупційну систему та будемо працювати в інтересах людей», — запевнив Олексій Гончарук. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів.

Фото: kmu.gov.ua