На місце події прибули правоохоронці, вибухотехніки та лікарі, повідомили у Фейсбуці на офіційній сторінці Головного управління Національної поліції у місті Києві.

За словами очевидців, трагедію спричинив вибух ручної гранати. Факт уже підтвердив заступник начальника управління Нацполіції в столиці Герман Приступа. Окрім цього, він повідомив про встановлення осіб загиблих: «Один із загиблих унаслідок вибуху, 1966 року, проходив службу на Донбасі (з 2014 року), інший — охоронець офісної будівлі, біля якої стався вибух, 1977 року».

У соціальних мережах називають імена загиблих — ветеран війни на сході України, організатор благодійного фонду «Купол» Віктор Дегтярьов (позивний «Сенсей») та охоронець офісної будівлі на Пушкінській Михайло Микитин.

Як повідомляють на сторінці поліції, слідчі вже розпочали кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство». Досудове розслідування триває.

«Основною версією залишається необережне поводження з гранатою. Ми провели огляд місця події та офісного приміщення, де виявили залишки алкогольних напоїв. Також за місцем проживання одного із загиблих під час обшуку ми виявили та вилучили запал від бойової гранати», — додав начальник поліції Києва Андрій Крищенко.