«Це 100 квадратних метрів справжнього щастя», — так називають юні ніжинці молодіжний простір, який відкрили у громаді.

Подію молодь відзначила квестом, музично-розважальною програмою з іграми та конкурсами, нагородженням волонтерів та фанів Молодіжного центру, не обійшлося без перерізання стрічки та святкового торта з написом «Приходь і будь собою!»

«Молодіжний простір — це моя давня мрія, яка нарешті стала реальністю. Це простір, де можна робити те, що ти вмієш, любиш, спілкуватися, гратися, вчитися і, головне, бути собою», — розповіла Анжеліка Тимченко, директорка Ніжинського міського молодіжного центру.

Центр об’єднав потужну команду активістів, небайдужих та зацікавлених людей різного віку та професій у процесі ремонту та приведенні до ладу старої будівлі. Тут будуть проводити майстер-класи та тренінги, створювати клуби за інтересами й підтримувати молодіжні ініціативи. Чекатимуть студентів, молодь та школярів сім днів на тиждень: у будні з 8-ї до 21-ї години, а у вихідні з 11-ї до 20-ї.

«Хочемо організувати клуб активних мам. Поки мама проходитиме майстер-клас або тренінг, із дітьми гратимуться наші працівники або волонтери. У жовтні зустрічаємо волонтера Корпусу Миру. English club буде в будь-якому разі. По суботах у нас кінодень нон-стоп, якщо немає іншого великого заходу. У неділю проводитимемо ігрові марафони», — продовжує Анжеліка і додає, що після відкриття відбуватимуться стратегічні сесії і складатиметься план дій.

Молодіжний простір у Ніжині — це не тільки розваги та гуртки. Це простір, де молодь зможе отримувати додаткові знання та формувати лідерські навички, розуміти свої права і обов’язки, щоб стати активними представниками своєї громади.

«Уже розписано тренінги за програмами «Молодіжний працівник» та «Активні громадяни». Залучаємо тренерів ГО «Ініціатива», які будуть вчити розвитку громадських організацій. Хочемо провести майстер-класи з написання проектів на громадський бюджет участі. У вересні в громаді оголошено конкурс проектів. Відділ інвестицій із нами хоче провести Дні сталої енергії. Станція юних техніків планує провести наукові пікніки», — далі ділиться планами на майбутнє директор центру.

У стратегії розвитку Ніжинської громади підтримка молоді на одному із чільних місць. Анатолій Лінник, ніжинський міський голова, підкреслив: «У стратегії ми прописали — це місто активної молоді, де багато молодих, креативних людей. Наше завдання — зробити все, щоб молодь залишилися в Ніжині. Щоб мала можливість реалізовувати свої ініціативи саме тут і обирала нашу громаду для себе та свого майбутнього».

Отже, мрія мати простір для творчості та розвитку для ніжинської молоді стала реальністю.

Фото автора.