Президент України Володимир Зеленський учора під час зустрічі в Токіо з головою Палати представників (нижня палата парламенту Японії) Тадаморі Осімою та головою Палати радників (верхня палата парламенту) Акіко Санто обговорив реформи та залучення інвестицій в нашу країну. А. Санто наголосила, що в Україні зареєстровано понад 40 японських приватних компаній, а японські бізнесмени відзначають наш великий потенціал.

Також В. Зеленський, інформує його прес-служба, висловив упевненість в ефективності роботи новоствореної депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Японією.

У Токіо В. Зеленський зустрівся з президентом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) Сінічі Кітаокою. Глава держави повідомив, що серед пріоритетів нинішнього керівництва України — запуск ринку землі, масштабна приватизація, дерегуляція та спрощення всіх процедур з переходом на онлайн-послуги, всеосяжне запровадження європейських і міжнародних стандартів. Він подякував агентству за надання підтримки Україні в рамках програми «Офіційна допомога розвитку» й наголосив, що один з яскравих результатів спільної роботи — успішне завершення модернізації Міжнародного аеропорту «Бориспіль» коштом пільгового кредиту. При цьому В. Зеленський відзначив важливість реалізації й інших проектів, зокрема модернізації Бортницької станції аерації.

Під час перемовин з керівництвом Японської асоціації нової економіки (JANE) глава держави, інформує прес-служба, заявив, що ІТ-сектор є одним з найбільш динамічних у нашій країні, та розповів про плани його розвитку. Йдеться, зокрема, про вдосконалення правового поля України та системи оподаткування у галузі ІТ й розбудову національної інноваційної системи. Японські бізнесмени зацікавилися проектом «Держава у смартфоні». 

В. Зеленський провів переговори й з головою парламентської асоціації дружби «Японія—Україна» Ейсуке Морі та членами асоціації і подякував за широкомасштабну гуманітарну та фінансову допомогу з боку Японії для проведення структурних реформ.

З Президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром було обговорено нинішню ситуацію на Донбасі. Сторони погодилися, що «нормандський формат» сьогодні є ключовим для припинення агресії проти України, і зустріч має бути проведена в найближчому майбутньому.