Зокрема, парламентарій (на знімку) обговорив із жителями Мельників Чигиринщини проблеми населеного пункту, який поки що не входить до жодної об’єднаної територіальної громади. Через те, пояснили присутні, що ОТГ, створена по сусідству, не показала своєї спроможності.

Нині в Мельниківської сільради не вистачає коштів, щоб оплачувати довезення півсотні учнів та вчителів до опорної школи. А в самому селі діють початкова школа та дитсадок. Стривожені мельниківці й тим, що під загрозою закриття ФАП, який як повітря потрібен віддаленому від райцентру селу. Велике занепокоєння висловили виборці своєму депутату з приводу земельної реформи.

Група громадських активістів передала Олегу Арсенюку звернення із проханням ініціювати створення державної програми «Сільській молоді — доступне житло». У всіх країнах Східної Європи, аргументували автори звернення, для молодих сімей, що бажають побудувати власний дім і працювати в сільській місцевості, держава надає кредит під символічні відсотки. В Україні, де триває масовий відтік сільської молоді до міста, державна програма підтримки молодих сімей життєво необхідна.

Порушили жителі Мельників також питання обмеження руху великовагового транспорту через село та через лісове урочище Холодний Яр, пам’ятку історії та природи державного значення. Великий потік великотоннажних автомобілів, які рухаються популярним туристичним маршрутом Чигирин—Холодний Яр, вщент розбиває дорогу, а в селі Мельники руйнує житлові будинки.

Народний депутат України Олег Арсенюк, команда його помічників та консультантів дуже уважно підійшли до кожного порушеного селянами питання, роз’яснили принципи роботи із зверненнями та наказами виборців.

На наступній зустрічі, запевнив парламентарій, уже будуть готові конкретні відповіді, накреслено реальні шляхи розв’язання проблем, що хвилюють мешканців округу.

Фото Дар’ї БУНЯКІНОЇ.