Учасники засідання Світової Управи Спілки Української Молоді та зустрічі Дружинників СУМ, які відбулися в Мюнхені (Німеччина), вшанували пам’ять провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери з нагоди 60-ї річниці його загибелі.

«У жовтні до Мюнхена приїжджає багато українців. Разом ми взяли участь у заходах на цвинтарі Вальдфрідгоф, де похований лідер українського визвольного руху, — розповіла СУМівка з Тернополя Леся Голик. — Багатолюдна процесія під прапорами пройшла до місця останнього спочинку Степана Бандери. Наша молодь поклала на могилу вінок і молитвою вшанувала того, чиє ім’я було й залишається символом боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу. Також ми помолилися біля могил провідних діячів українського визвольного руху, які мали стосунок до становлення і розвитку СУМ: професора Григорія Ващенка, голови Проводу ОУН Ярослава Стецька, українського політичного діяча та публіциста Степана Ленкавського».

Також члени СУМ активно долучилися до організації та проведення академії на честь Степана Бандери в парафіяльному домі при храмі Пресвятої Богородиці та Святого Андрія Первозванного у Мюнхені й молитвою вшанували пам’ять борців за волю України під час літургії та панахиди в місцевому катедральному храмі УГКЦ.

«Для мене ця поїздка до Мюнхена була особливою ще й тим, що дала змогу зустрітися з представниками великої й дружньої СУМівської родини. Причетність до організації, практична участь у національно-патріотичному вихованні молодого покоління — невід’ємна частина мого життя. А жовтневі заходи зі вшанування пам’яті Степана Бандери, до яких мала честь долучитися, — це те, що пов’язане передусім з усвідомленням себе як частинки нації», — підсумувала Леся Голик.

Фото надано Лесею Голик.