В історико-меморіальному музеї села Половинкине Старобільського району відкрилася виставка, присвячена творчому та життєвому шляху лідера руху шістдесятників поету Івану Світличному. 

Як розповіли організатори виставки, експонати збирали по крихтах, речей, пов’язаних з поетом та його родиною, збереглося дуже мало. Нині відвідувачі музею можуть ознайомитися з листами сестри Світличного Надії, яка мешкала у США. В них вона звертається до своїх земляків і висловлює сподівання на створення музею Світличного у батьківській хаті. На жаль, цього поки що не сталося.

Луганський обласний краєзнавчий музей долучився до збереження пам’яті великого земляка і допоміг створити куточок на його честь у музейній кімнаті. Стіл, стільці, годинники, книги, що читали представники нової літературної генерації, дадуть змогу відвідувачам поринути у 60-ті роки минулого століття. Музейники кажуть, що це лише початок, і сподіваються, що рідні Івана Світличного, односельці та небайдужі люди зможуть поповнити колекцію.