Представниці прекрасної статі можуть обирати в армії звичні мирні професії: кухарі, медики, фінансисти.

Як стверджують у військкоматі, буковинці надають перевагу бригадам, підрозділи яких розміщені у Чернівецькій області: 10-й гірсько-штурмовій бригаді, 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді, обирають Закарпатську 128-му окрему гірсько-штурмову бригаду.

Та й грошове забезпечення в цих військових частинах є вищим, ніж в інших, через специфіку виконання завдань. Зокрема військовослужбовець першого року служби отримує від 12 000 гривень. У зоні проведення Операції об’єднаних сил з додатковими виплатами ця сума становить від 18 500 гривень на другій та від 29 000 гривень на першій лінії. В період інтенсивної підготовки перед виходом в ООС військовослужбовцям виплачують додаткову премію розміром 3000 гривень. Крім того, військові отримують гроші при укладанні контракту в сумі в середньому 15000 гривень і такого ж розміру щорічні виплати на оздоровлення і вирішення соціально-побутових питань, розповіла прес-офіцер Чернівецького обласного військкомату Тетяна Попович.

Крім того, у контрактників є перспектива кар’єрного зростання, здобуття вищої освіти за державний рахунок, вивчення іноземної мови, а також участі в міжнародних миротворчих місіях.

Фото: «Погляд».