Народні депутати Роман Іванісов і Олександр Салійчук разом з першими чемпіонами всесвітніх ігор школярів і їхнім тренером Олегом Левенцем.

Фото Яна ДОБРОНОСОВА.

Взнаки дається членство народного обранця в антикорупційному комітеті: кожна зустріч із представниками органів місцевого самоврядування та влади районів закінчувалася потужною настановою про неприпустимість корупційної складової під час використання коштів бюджетів.

«Забудьте про сумнівних посередників, додаткові договори та «відкати». Ця епоха — позаду. Кожен тендер повинен бути прозорим, компанія-підрядник має бути перевірена на спроможність виконати роботи. Особисто контролюватиму, наскільки чесно і в якому обсязі використовуються бюджетні кошти. Усі до копійки вони мають вкладатися в розвиток громад, а не осідати в кишенях недобросовісних чиновників», — наголошував Роман Іванісов.

Багато проблем, але й багато планів

Під час робочої поїздки народний депутат побував у Рівненському, Острозькому, Корецькому та Гощанському районах.

До Києва народний обранець повернувся не з порожніми руками. Майже в кожному населеному пункті люди передавали звернення та пропозиції. Спільні проблеми районів 153-го округу — це потреба в капітальному ремонті очисних споруд, необхідність відкриття Центрів надання адмінпослуг, будівництва доріг, принаймні на під’їздах до основних об’єктів: шкіл, дитячих садочків, пам’яток архітектури, а також відсутність сміттєзвалищ.

Щодо останнього Роман Іванісов мав зустріч із селищним головою Гощі Миколою Панчуком та очільником Бугринської ОТГ Сергієм Пилипчуком. Є ідея побудувати потужне екологічне сміттєзвалище з усіма етапами переробки сміття, що дасть змогу розв’язати проблему з відходами одночасно трьох районів: Гощанського, Острозького і Корецького. Тому разом з головами громад розглядали декілька пропозицій щодо місця розташування, аби вже найближчим часом було створено проект будівництва.

Не зміг народний депутат оминути увагою і Клеванську громаду. Буквально напередодні на тамтешньому підприємстві з виробництва лаків і фарб «КОЛОР С.І.М.» стався вибух, що спричинив екологічну небезпеку для жителів. Через їхні неодноразові скарги на діяльність підприємства Роман Іванісов зустрівся із селищним головою Дмитром Жовтянським та місцевими громадськими активістами. Парламентарій ініціював створення робочої комісії в складі представників Мінекології та Міністерства охорони здоров’я, профільних комітетів Верховної Ради та народних депутатів з Рівненського регіону. За словами Романа Іванісова, потрібна ґрунтовна і фахова перевірка діяльності підприємства та об’єктивні висновки. Вони дозволять рухатися далі у вирішенні цього питання в правовому полі.

Завдання — перемагати

Народний депутат Роман Іванісов мав за честь поспілкуватися з рівненськими школярами.

14 жовтня учні Рівненського навчально-виховного комплексу «Колегіум» стали першими чемпіонами ISF World Cool Games. Вони вибороли для України перемогу у всесвітньому конкурсі школярів, у якому брали участь вісім команд з різних країн Європи та Азії.

Разом зі своїм колегою по парламенту Олександром Салійчуком, з яким весь час підтримували дітей, народні депутати влаштували теплий прийом команді на чолі з тренером Олегом Левенцем. Зробили невеличкі презенти всім школярам — сертифікати на придбання спортивного знаряддя.

Острозька академія і «Державотворець»

Проект «Державотворець» спрямовано на ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесами державотворення. 23 жовтня він офіційно відкрився в Національному університеті «Острозька академія».

На запрошення організаторів проекту Роман Іванісов завітав до академії на урочисте відкриття. Користуючись нагодою, народний обранець привітав ректора Ігоря Пасічника з 25-річним ювілеєм від дня відновлення академії. «Пишаюся, що єдиний в Україні вищий навчальний заклад, в якому немає хабарів і корупції, — у моєму окрузі. Впевнений, що так буде й надалі», — підкреслив Роман Іванісов.

Спілкуванням з учасниками програми «Державотворець» Роман Іванісов задоволений: «Вражений тим, наскільки обізнані сьогодні студенти. Від молоді лунали цікаві запитання, зокрема, щодо закону про викривачів, ефективності використання детектора брехні під час проведення спецперевірки, специфіки проведення цивільної конфіскації тощо. Намагався відповідати відверто і максимально вичерпно».

Вл. інф.