Противник обстрілював позиції наших військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики гатили поблизу Невельського, Гнутового, Водяного, Красногорівки, Мар’їнки, Пищевика з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП-1 та великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник провокував біля Золотого-4, Луганського, Попасної, Травневого з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не було. Противник продовжує порушувати режим припинення вогню. Так, НЗФ РФ, заявляючи про готовність провести розведення сил і засобів, вчора 5 разів здійснили обстріли з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів, АГС та стрілецької зброї в 5-кілометровій зоні біля ділянки розведення № 2 (Золоте-4). Попри готовність ЗСУ провести розведення сил і засобів на цій ділянці, окупанти демонструють своє небажання дотримуватися Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань», — зазначили в штабі.

За даними співголови ГІ «Права справа» Дмитра Снєгирьова, протягом останнього тижня на території окупованих районів Луганської області відбувалися активні військові навчання окремих підрозділів так званого «2-го АК народної міліції ЛНР».

«Зокрема, бойовики відпрацьовували заняття танкових екіпажів. Під час тактичних навчань «народної міліції ЛНР» було задіяно важку бронетехніку та ствольну артилерію, яка була передислокована з тилових районів «ЛНР» і території РФ», — повідомив він.