Директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак п’ятий справа.

Фото автора.

Проблеми співпраці поштовиків і друкованих засобів масової інформації обговорено в Луцьку на зустрічі редакторів місцевих видань, секретаріату обласної організації Національної спілки журналістів України з керівниками Волинської дирекції АТ «Укрпошта». Порушувалися питання проведення передплати на газети на 2020 рік, роботи поштових відділень у сільській місцевості тощо.

Присутні загострювали увагу на тому, що тиражі видань за останні роки скоротилися майже вдвічі. Нещодавно призначений на посаду директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак запевнив присутніх, що зв’язківці все зроблять, аби наступного року якомога більше родин отримували свої улюблені видання.

До речі, майже в усіх районах пройшли дні передплатника, а сам головний поштар області вже побував у більшості регіонів краю. Гострою залишається фінансова проблема, адже 82 відсотки доходів «Укрпошти» йде на заробітну плату. Вже понад десять років не змінюються тарифи на доставку пенсій. Пошта потребує серйозної державної підтримки. Галузь необхідно модернізовувати і осучаснювати. Адже йдеться про інформаційну безпеку країни, інтереси мільйонів людей, яких обслуговує «Укрпошта».

Голова обласної організації НСЖУ Михайло Савчак висловив упевненість, що поштовики і надалі залишатимуться надійними партнерами працівників ЗМІ.