Ця подія важлива не лише для конкретного навчального закладу, а й для краю загалом. Бо, мабуть, уже півстоліття в області не купували такі солідні музичні інструменти, повідомляють на сайті облради. Тепер студенти Тернопільського музичного коледжу ім. С. Крушельницької матимуть змогу навчатися та демонструвати свої таланти на цьому інструменті.

Для зустрічі з колективом та щоб насолодитися звучанням нового рояля, що був придбаний за сприяння облради, в навчальному закладі побував очільник області Віктор Овчарук.

«Ваш коледж, його педагоги та вихованці справді достойні працювати на найкращих музичних інструментах. Саме тут, у цих стінах, виросло понад п’ять тисяч висококласних лауреатів і дипломантів міжнародних та всеукраїнських конкурсів, народних, заслужених артистів і заслужених діячів мистецтв України, докторів і кандидатів наук, доцентів і професорів, ректорів і директорів мистецьких навчальних закладів і закладів культури, артистів і солістів оперних театрів, оркестрів і філармоній України, Європи та Америки, диригентів, композиторів, музикознавців, фольклористів, артистів Тернопільського обласного академічного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка, обласної філармонії, директорів і викладачів музичних та шкіл мистецтв, керівників аматорських колективів. Ці люди прославляють не лише свою альма-матер, а й наш край в Україні та за її межами. Переконаний, що придбаний рояль сприятиме цим процесам, допоможе студентам зростати професійно», — зазначив голова Тернопільської обласної ради.

Фото надано прес-службою облради.