На знімку: під час змагань дівчата не поступалися хлопцям у вправності та майстерності долання перешкод.

Фото з сайту «Полтавщина».

Відбувалася гра на базі тамтешнього дитячо-юнацького оздоровчого табору «Еколог» і, звісно, присвячувалася видатному землякові — уродженцю Полтави, головному отаманові військ Української Народної Республіки, голові її Директорії Симону Петлюрі.

Згадане дійство вже третій рік поспіль на виконання регіональної програми національно-патріотичного виховання організовують фахівці обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді за підтримки департаменту освіти і науки ОДА. В ньому беруть участь діти та підлітки віком від 10 до 14 років. Причому кількість учасників із кожним роком збільшується.

Цьогоріч змагались у силі, спритності, кмітливості майже дві сотні хлопців і дівчат, об’єднаних у 21 команду. Всі вони стріляли з пневматичної зброї, метали навчальну гранату, підтягувалися на перекладині, виконували інші вправи, що стали своєрідним тестуванням рівня фізичного гарту. Як і завжди, захопливою була туристично-спортивна естафета. Не менше емоцій викликала новинка цьогорічного вишколу — тактична гра «Лазертаг».

Водночас невід’ємною складовою заходу залишився інтелектуальний конкурс на знання історії боротьби за незалежність нашої держави. Його присвятили 100-річчю Української революції та становленню Збройних Сил України в сучасних умовах. Школярі довели, що вони знають наших героїв. І вчаться в них патріотизму, несхитності переконань, жертовності задля високої мети.