На знімку: народний депутат України Анатолій Драбовський (четвертий праворуч) із бійцями батальйону «Вінниця» в районі ООС.

Фото зі сторінки Анатолія Драбовського у Фейсбуці.

Народний депутат України Анатолій Драбовський (фракція «Слуги народу») побував у бійців батальйону спеціального призначення «Вінниця», які нині виконують завдання в районі Операції об’єднаних сил (ООС). Один з підрозділів очолює колишній студент Вінницького кооперативного інституту. До обрання у Верховну Раду парламентарій працював на посаді ректора названого вишу.

— Ініціативу про гуманітарну допомогу висловили студенти і викладачі нашого вишу, — розповів «Голосу України» Анатолій Драбовський. — До неї долучилися їхні рідні, знайомі. Студенти — народ креативний. Юнаки і дівчата записали відеоролик для бійців. Листи підготували також учні фізико-математичної гімназії № 17.

Зібрали не тільки продукти харчування. Найперше бійці просили доставити окремі матеріали, в яких виникла потреба під час підготовки до зими. Коли вантаж був готовий до відправки, до Анатолія Драбовського звернулася група викладачів і студентів.

Попросили, щоб він особисто доставив його за призначенням.

— Командиром взводу служить наш вчорашній випускник, — каже Анатолій Драбовський. — Мені про це також нагадали. Сказали, що потисну руку, передам подяку від студентів і викладачів вишу за те, що маємо можливість навчатися в рідному місті під мирним небом. Зрозумів, що маю збиратися в дорогу.

За словами співрозмовника, там, у районі ООС, найчастіше думалося про те, якою важкою ношею для держави є бойові дії на Донбасі. Вони стримують економічний розвиток. Але найстрашніше те, що гинуть люди. Втрачаємо цвіт нації — молодих, здорових хлопців, чоловіків, дівчат, жінок.

— У мене немає жодних претензій до військових, які з честю виконують свій обов’язок, дають можливість країні розвиватися, а людям — не знати, що таке свист куль і вибухи снарядів, — каже народний депутат. — Це політики не можуть принести мир на нашу землю.

Після зустрічі із земляками з батальйону спецпризначення «Вінниця» Анатолій Драбовський особисто переконався, наскільки патріотичними є захисники нашої держави. Їхня відданість, їхня сміливість розвіюють будь-які сумніви в тому, що Україна переможе. Утім, одних зусиль військових недостатньо. Боротьба за мир на Донбасі — наша спільна боротьба.