Олег Міхнюк воював у Афганістані не зі своєї волі, а на Донбасі — зі своєї. У першому випадку його відправила чужа влада, а в другому — його покликав український патріотичний обов’язок. На жаль, у бою на російсько-українській війні біля містечка Новосвітлівка, що на трасі Краснодон — Луганськ, він загинув.

Щойно в селищі Мала Дівиця Прилуцького району, на батьківщині Героя, офіційно відкрили пам’ятний знак на його честь. Відкрили пам’ятник діти Олега Міхнюка — сини Євген і Олег та донька Ганна. В урочистому дійстві взяли участь мати Героя Галина Іванівна та вдова Ірина, представники Генштабу Збройних Сил України і оперативного командування «Північ».

На честь воїна грали військові оркестри, співали побратими, а освятив пам’ятний знак настоятель прилуцького собору Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ отець Віталій Юрочко.

Після відкриття пам’ятника гості Малої Дівиці відвідали загальноосвітню школу, у якій навчався Олег Міхнюк, поклали квіти до меморіальної дошки. До речі, у Чернігові на його честь названо одну з центральних вулиць.