Верховна Рада ратифікувала Угоду між Урядом України та Урядом Малайзії про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї (№ 0002).

За словами заступника міністра фінансів Павла Ходаковського, ратифікація Угоди сприятиме уникненню подвійного оподаткування доходів фізичних та юридичних осіб, які виникають на території обох країн. Крім того, Угода спрямована на запобігання ухилення від сплати податків у сумі податкової дискримінації та на створення механізму щодо покращення співробітництва між податковими органами України та Малайзії.

Так само народні депутати конституційною більшістю підтримали ратифікацію «Протоколу про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи» (№ 0003) та «Протоколу між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і на приріст вартості майна, вчиненої у Лондоні 10 лютого 1993 року» (№ 0006).

Народні депутати доволі емоційно обговорили ініціативу Миколи Скорика (ОПЗЖ) про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів масових заворушень в Одесі, що відбулися 2 травня 2014 року та спричинили тяжкі наслідки, а також неналежного виконання правоохоронними органами своїх обов’язків у частині забезпечення охорони правопорядку   (№ 2198). Врешті табло системи «РАДА» засвідчило лише 79 голосів «за». «Слуга народу» — 32, «ОПЗЖ» — 34, «Європейська солідарність» — 0, «Батьківщина» — 0, «Голос» — 0, «За майбутнє» — 6, позафракційні — 7.

Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо збереження культурних цінностей) (№ 2187) депутати підтримали в першому читанні. У документі, зокрема, пропонується законодавчо врегулювати призначення на посади керівників державних та комунальних закладів культури, музеїв, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та в АРК. Такі зміни ініціюються з метою «забезпечення збереження національної культурної спадщини та національного надбання Українського народу».

Цього дня Верховна Рада у другому читанні та в цілому схвалила проекти законів: «Про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону)» (№ 0873) (301 «за»); «Про внесення змін до Закону України «Про місцеві вибори» щодо врегулювання процедури ухвалення рішення партії про участь її місцевих організацій у відповідних місцевих виборах» (№ 0939) (297 «за»).

В цілому також ухвалено  постанови: «Про перейменування міста Переяслав-Хмельницький Київської області»; «Про перейменування села Островки Маневицького району Волинської області»; «Про перейменування села Рачки Немирівського району Вінницької області»; «Про перейменування села Бірки Сокальського району Львівської області»; «Про перейменування села Мазарня-Каранська Кам’янка-Бузького району Львівської області».

На початку ранкового засідання на вимогу двох фракцій було оголошено перерву в роботі парламенту, під час якої відбулась нарада в кабінеті Голови Верховної Ради за участі керівників фракцій. Потім із парламентської трибуни лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернула увагу на велелюдний мітинг під стінами парламенту проти продажу землі іноземцям. «Це питання не другорядне, це, по суті, питання життя нашої країни. Якщо українська земля буде продана потужним міжнародним корпораціям, а це 72% території України, ми вже ніколи не відіграємо це назад», — наголосила Ю. Тимошенко.

У відповідь представник «Слуги народу» Микита Потураєв заявив, що свіжі соцопитування свідчать, що під гаслами начебто захисту українського селянства селян намагаються тримати у жебрацтві. «Фактично ми надаємо право 77% людей, які жодного відношення не мають до життя на селі, до праці на селі, вирішувати як жити, виживати тим людям, які насправді живуть у селі. Ми дискримінуємо тих, хто годує Україну», — заявив він, додавши, що це комусь вигідно з бізнесових або суто політичних мотивів.

Із днем народження цього дня вітали представника «Батьківщини» Михайла Волинця.