Через два дні після вимоги Болгарії вислати російського дипломата надійшов короткий коментар, який зводиться до такого: названий болгарською стороною співробітник посольства залишить країну в термін, який зазначено в ноті МЗС РБ. Однак заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко у вівторок заявив, що Москва відповість на вислання російського дипломата з Болгарії. «Зрозуміло, ми розглянемо заходи у відповідь, як це заведено в дипломатичній практиці», — цитують його болгарські видання.

Тим часом Посольство США в Болгарії виступило із заявою, у якій дається висока оцінка останнім діям уряду Болгарії із захисту суверенітету й незалежності країни від зловмисних впливів. «Ми підтримуємо довгострокові зусилля інституцій, які займаються розслідуванням і розкриттям порушень болгарських законів. Болгарія є сильним союзником у НАТО й партнером як член ЄС і має невід’ємне право визначати своє власне майбутнє», — йдеться в цьому документі.

Морально підтримало уряд Болгарії і посольство Великої Британії у Софії. «З інтересом стежимо за заявами головного прокурора й міністерства закордонних справ Болгарії у зв’язку з висилкою російського дипломата. Велика Британія вірить, що Болгарія як надійний європейський партнер і союзник у НАТО має суверенне право відповідати на загрози своїй національній безпеці. Велика Британія продовжує підтримувати зусилля Болгарії у цій сфері», — зазначила дипмісія Великої Британії.