Очільник області різко засудив розповсюдження фейкової інформації навколо теми розведення сил і засобів. Зокрема, у ЗМІ було неправдиве повідомлення, що школа, в якій побував Президент України Володимир Зеленський, нібито не працює, а вчителі, з якими він спілкувався, — запрошені актори. «Я був увесь час поряд з Президентом, і все бачив на власні очі — і школа працює, і магазин має необхідні продукти, — сказав Сергій Гайдай. — У школі сьогодні навчається 36 дітей, і цей факт підтверджено. На жаль, після величезного інформаційного тиску директор школи потрапила до лікарні. Я вважаю, це жінка-герой, як і наші військові, тому що вона там майже під обстрілами зі своїм педагогічним колективом продовжує навчати дітей».

Голова облдержадміністрації закликав журналістів розрізняти поняття «розведення» і «відступ», розуміти, що таке «сіра зона»: «Це не сіра зона, а демілітаризована, — пояснив С. Гайдай. — Вона не залишена. У населених пунктах залишається Нацполіція для забезпечення правопорядку та законів України».

Очільник Луганщини також повідомив, що вже є рішення про виділення додаткових коштів на розвиток Золотого та інших населених пунктів на лінії розмежування. Зокрема, в Золотому підлягає ремонту будівля, в якій розташований ФАП. А ще люди попросили відкрити там аптеку. Школа має недостатню кількість технічних засобів — комп’ютерів, принтерів тощо.

За інформацією штабу Операції об’єднаних сил, процес розведення сил і засобів біля Золотого-4 триватиме до 30 днів, оскільки потрібно буде розібрати фортифікаційні споруди. «Людям не треба переживати, всі заходи, передбачені розведенням, відбуваються під контролем і керівництвом представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ — вони спостерігають за цим і безпосередньо, і за допомогою технічних засобів — квадрокоптера, безпілотників», — запевняють у штабі Операції об’єднаних сил.