За даними штабу, противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Також було зафіксовано вогневу активність ворожих снайперів.

За день до цього спостерігачі ОБСЄ зафіксували обстріл на ділянці розведення військ під Петрівським. Про це йдеться у щоденному звіті СММ ОБСЄ. А вчора Президент України Володимир Зеленський заявив, що розведення сил у районі Петрівського заплановано на 4 листопада. Але, як відомо, найпершою умовою для початку процесу відведення є 7-денне дотримання на ділянці режиму тиші.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін інформує: на ділянці розведення № 2 (у районі Золотого-4) тривають заходи щодо розведення сил і засобів. Хоча напередодні в районі цього населеного пункту були обстріли, це не зупинило процес, оскільки цю зону було поділено на три ділянки. Принаймні, так пояснює командування ООС. І якби сумарно на всіх цих ділянках протягом тижня фіксували обстріли, то процес відведення сил і засобів так би й не стартував. У штабі стверджують, що війська відведено на тій ділянці, де немає населених пунктів. При цьому нагадують, що Золоте-4 не входить до ділянки розведення № 2. Населений пункт був і залишається під контролем українських військ, а населення — під захистом Збройних Сил України.