«Позиція міністерства залишається незмінною — проект становить реальні загрози безпеці регіону Балтійського моря, а також виклики енергетичній безпеці України та інших держав Східної Європи», — заявила речник зовнішньополітичного відомства Катерина Зеленко, інформує «Інтерфакс-Україна». Також вона зазначила, що введення газопроводу в експлуатацію дасть змогу ще більше посилити домінуючі позиції ВАТ «Газпром» (РФ) на європейському енергетичному ринку. Це заслуговує на особливу увагу в світлі відмови російської сторони під час тристоронніх консультацій цього тижня у Брюсселі від предметного обговорення параметрів майбутнього контракту з транспортування російського газу газопроводами України з 1 січня 2020 року.

Очільник «Нафтогазу України» Андрій Коболєв на сторінці у Фейсбуці написав, що новина з Данії «очікувана». «Принципова позиція Данії затримала проект на якийсь час, але геополітичну зброю неможливо зупинити інструментами, які регулюють виключно торгові відносини. Дієва протидія агресії в сьогоднішньому світі — санкції великих західних держав. Плануємо максимально підтримати українських дипломатів в цьому напрямку», — наголосив він. За словами Коболєва, наразі «ще важливішим стає завершення реформи ринку газу і повне впровадження європейського енергетичного законодавства в Україні, яке захищатиме нас так само, як захищає споживачів Євросоюзу. «Зберігається значення арбітражних і судових проваджень між «Нафтогазом» і «Газпромом», а також якісний анбандлінг, який дозволить Україні залучити потужного західного партнера до управління українською ГТС», — додав він.

Екс-очільник МЗС України Павло Клімкін у Фейсбуці застеріг: «Друзі, ніхто ж з нас не наївний і розуміє, що означає данське рішення щодо дозволу «Північного потоку». Тим більше за два місяці до завершення наших контрактів з РФ, що ставить нас у заздалегідь невигідну позицію. Це означає, що ЄС допускає будь-який, підкреслюю, будь-який, розвиток подій в Україні і хоче застрахуватися від нього. Варто замислитися над цим, ми на порозі дуже складних і непересічних подій. 
І ставка в них не Донбас, а Україна».