На зустрічі з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні голова обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зазначив, що не виключає можливості відкриття КПВВ у Золотому, але за умови досягнення відповідних домовленостей. «Контрольний пункт в’їзду-виїзду в Золотому готовий до роботи. На Луганщині це буде перше автомобільне сполучення з тимчасово окупованою територією», — підкреслив він. Наразі за дорученням Президента України розраховується вартість ремонту автомобільної дороги між Сєвєродонецьком та Золотим.

На зустрічі також обговорювалося відновлення зруйнованої частини мосту через річку Сіверський Донець поблизу КПВВ «Станиця Луганська». Йшлося також про відкриття мобільних Центрів надання адміністративних послуг, що дасть змогу людям із тимчасово окупованих територій значно простіше отримувати необхідні документи на місці.

Тим часом співробітники поліції Луганщини та доданих сил разом із нацгвардійцями несуть службу в посиленому режимі в районі населеного пункту Золоте-4, де триває процес розведення сил і засобів з обох сторін. 

Фото прес-служби ГУ НП у Луганській області.