В районі проведення операції Об’єднаних сил перебувала делегація американських дипломатичних представників на чолі з Тимчасовим повіреним у справах США в Україні послом Вільямом Тейлором (на знімку в центрі), повідомили у прес-центрі Об’єднаних сил.

Як зазначається у повідомленні, мета візиту — демонстрація військово-політичної підтримки України та вивчення аспектів реалізації двосторонніх домовленостей у контексті розвитку співробітництва в оборонній сфері між нашою державою та США.

У Маріуполі дипломати із США ознайомилися з безпековою ситуацією в Азовському морі. Під час візиту до Маріупольського морського торгівельного порту американці відвідали стоянку кораблів тактичної групи «Тритон» ВМС Збройних Сил України. В ході візиту представники командування Об’єднаних сил та частин Військово-морських сил ЗС України поінформували дипломатів із США щодо безпекової ситуації в Азовському морі, а також особливостей дій російських окупаційних військ та дій росіян в акваторії Азову.

У рамках заходу для дипломатичної групи із США було проведено оглядову екскурсію пошуково-рятувальним судном «Донбас» та вихід у море на малому броньованому артилерійському катері «Кременчук».

Фото прес-центру Об’єднаних сил.