Голова ОДА Маркіян Мальський і міський голова Андрій Садовий.

«Львівщина — це регіон, де інвестиції безпечно вкладати, де інвестори почуваються впевнено. Ми щодня працюємо над тим, щоб іноземні інвестори почувалися комфортно, щоб мали хороші перспективи», — запевнив голова ОДА Маркіян Мальський.

Цю думку розвинув міський голова Андрій Садовий, який наголосив, що Львів і Львівщина унікальні в Україні саме завдяки тому, що сюди можна інвестувати й отримувати хороші прибутки, перебуваючи в безпеці. І для цього зроблено ще один крок. Міськрада і облдержадміністрація ведуть перемовини про створення спільного інвестиційного офісу, який працюватиме над залученням у регіон великих іноземних та українських компаній та інвестицій. Це має бути одна потужна команда, яка використає всі можливості, бо в світі точиться серйозна боротьба за інвесторів.

«Львівщина — це передова область у сфері залучення інвестицій, і вона робить наголос на технологічності та думає, як залучати інноваційних інвесторів», — наголосив директор індустріального парку «Біла Церква» Володимир Хмурич, який вважає, що виробництво повинно розташовуватись у містах із кількістю населення не менше 100 тис. осіб. Саме тут зосереджені всі необхідні комунікації та логістика. Не менш важливою складовою є людський потенціал.

У рамках львівського економічного форуму обговорили такі тематичні блоки: «Аутсорсинг бізнес-процесів як інструмент динамічного розвитку економіки Львівщини», «Впровадження нових технологій. Еволюція промислового виробництва». Окрім того, порушували такі питання: «Індустріальні парки як прогресивний інструмент залучення технологічних компаній» та «Фінансові інструменти розвитку: світова практика та перспективи для України».

«Надзвичайно важливо, що в Україні відбуваються такі потужні регіональні інвестиційні форуми. Саме завдяки їм ми стаємо конкурентоспроможними, — вважає перший заступник міністра розвитку громад та територій Дмитро Живицький. — Забезпечити в кожній громаді можливість конкурувати на світовому ринку та сталий розвиток — це ті цілі, які ми перед собою ставимо. І ми відкриті для пропозицій та спільних проектів».

Фото прес-служби міськради.