На знімку: музей воїнів АТО-ООС у Погребищі.

Активну участь у створенні нового закладу взяли ті, хто був на передовій, хто міцно тримає наші рубежі. Про це «Голосу України» розповів керівник районної ГО «Спілка учасників АТО та інших бойових дій» Микола Маценко.

— Кожен із нас поділився документами, світлинами, особистими речами, що мають безпосередній стосунок до подій на Донбасі, — каже Микола Маценко. — Вдячні також батькам загиблих земляків.

За словами співрозмовника, музей створили у короткі терміни, бо була підтримка районної влади, насамперед фінансова, підставили плече й фахівці обласного краєзнавчого музею. Директор обласного музею Катерина Висоцька зазначила у своєму виступі, що музей у Погребищі — другий в області з експозицією війни на Донбасі.

— Кожному з нас дуже хочеться, щоб у майбутньому жодна мати, дружина чи донька не надягала чорну хустину, — наголосила Катерина Висоцька.

Батько загиблого під Дебальцевим Романа Грушка Микола Терентійович подякував тим, хто відстояв мирне небо і нині стримує ворога. Вклонився тим, хто пам’ятає про сина та загиблих бійців.

— Заїхали до пам’ятного знака нашому синові, що встановлений на станції Погребище, а там — люди, живі квіти, — каже Микола Грушко. — Якщо так скрізь, то наші діти живі.

Право перерізати стрічку при вході до музею надали донці загиблого Романа Грушка Анастасії та батькам, чиї сини не повернулися з війни на сході країни.

Фото надано Валерієм Старинчуком, керівником відділу інформаційної діяльності Погребищенської райдержадміністрації.