2 листопада. «Карпати» — «Шахтар». 0:3. Львів. «Україна». 5 123 глядачі. Рефері — Ігор Пасхал (Херсон). Голи: Борячук, 10, Коваленко, 58, Тете, 65.

«Ворскла» — «Десна». 0:1. Полтава. «Олексій Бутовський». 2 005 глядачів. Рефері — Дмитро Кутаков (Київська область). Гол: Імереков, 76.

3 листопада. «Олександрія» — «Маріуполь». 3:1. Олександрія. КСК «Ніка». 935 глядачів. Рефері — Дмитро Бондаренко (Одеса). Голи: Безбородько, 55, Ковалець, 57, Корнієнко, 69 (автогол) — Чурко, 71. На 29-й хвилині Гречишкін («Олександрія») не реалізував пенальті (воротар). Вилучено Бикова («Маріуполь», 32, два попередження).

«Дніпро-1» — «Зоря». 1:4. Дніпро. «Дніпро-Арена». 2 715 глядачів. Рефері — Костянтин Труханов (Харків). Голи: Коркішко, 59 — Кабаєв, 2, Іванісеня, 22, Кочергін, 73, Лєднєв, 83 (п).

«Динамо» — «Львів». 4:0. Київ. НСК «Олімпійський». 7 843 глядачі. Рефері — Анатолій Абдула (Харків). Голи: Шапаренко, 11, Циганков, 30 (п), Бєсєдін, 82, Попов, 90+1. Вилучено Сидорчука («Динамо», 35, друге попередження).

«Колос» — «Олімпік». 1:2. Київ. «Оболонь-Арена». Рефері — Іван Бондар (Київ). Голи: Оріховський, 70 — Пасіч, 59, Балашов, 88 (п).

Після переконливої перемоги у Львові над «Карпатами» тренер донецького «Шахтаря» Луїш Каштру висловився про рівень чемпіонату України.

— Триває дискусія: чи впливає рівень чемпіонату України на виступи в єврокубках? Ми бачимо, що «Динамо» (Загреб) і «Зальцбург» непогано себе показують...

— Як відомо, кращі чемпіонати в світі — в Англії, Іспанії, Німеччини, Італії та Франції. Перші чотири — найсильніші. Представники цих ліг найчастіше доходять до фіналу Ліги чемпіонів. Гадаю, нині немає сенсу обговорювати ці речі.

Чемпіонат України такий самий, як і в Португалії, інших менших футбольних країнах, але він залишається цікавим. У нас у принципі є п’ять-шість команд, які борються за лідируючі позиції, вони сильні.

Щороку в усіх інших чемпіонатах відбувається таке саме. Ви запитуєте, чи впливає внутрішній чемпіонат на продуктивність у єврокубках? Так, безперечно. Що більше боротьби в національному турнірі, то сильніші наші клуби на євроарені. Але ми в жодному разі не повинні говорити, що чемпіонат поганий, шукати відмовки.

Нам потрібно взяти це до уваги і думати, що потрібно зробити в єврокубкових матчах, щоб зменшити різницю з представниками сильних чемпіонатів. Повинні протистояти їм і намагатися робити це в кожному матчі. Якщо не виходить щось змінити, варто дивитися на реалії. Якщо вони саме такі, то ми повинні працювати в таких реаліях.

— Наступного сезону в УПЛ буде 14 клубів. Вам хотілося б грати в два кола чи з розподілом на групи — тоді більше матчів?

— Я ще не думав про це. Не люблю говорити раптово. Хотів би вивчити ситуацію, а потім уже відповісти...

***

В Олександрії було багато цікавих подій: забито чотири м’ячі, вилучення, нереалізований пенальті. А в підсумку — гору справедливо взяли господарі.

Щоправда, виникає запитання: чому на матчах команди, яка має хороший стадіон, гідно виступає в Лізі Європи, веде боротьбу за високе місце в національному чемпіонаті, така ганебна кількість глядачів? То, можливо, Олександрії зовсім і не потрібний клуб в елітному дивізіоні?..

***

Ще на 35-й хвилині «Динамо» залишилося вдесятьох. Але це жодним чином не позначилося на його грі і перебігу поєдинку. Тут саме той випадок, коли успіх досягається не числом, а вмінням.

Господарі продовжували упевнено володіти ініціативою, грали першим номером і під завісу зустрічі значно збільшили перевагу.

***

Тепер наша увага прикута до подій у єврокубках. Там відбудуться зустрічі 4-го туру групового раунду.

Донецький «Шахтар» першим вступає в боротьбу. Завтра в Загребі «гірники» зіграють з місцевим «Динамо». Початок зустрічі о 22:00.

А в четвер в іншому турнірі — Лізі Європи — поєдинки проведуть одразу два українські клуби. Київське «Динамо» в столиці Данії зустрінеться з «Копенгагеном». Початок о 19:55.

«Олександрія» у Львові прийматиме французький «Сент-Етьєн». Стартовий свисток рефері на «Арені Львів» пролунає о 22:00.