На знімку: під час вручення медикам ключів від нових автівок.

Про це заявив у суботу голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко під час робочої поїздки у Берегівський район. Там вручив ключі від нових спецавтівок для медиків сільських амбулаторій.

Отже, для Берегівського центру первинної медико-санітарної допомоги придбано 7 автомобілів на суму майже 3,5 млн грн. Їх отримають села Батрадь, Боржава, Гать, Велика Бакта, Запсонь, Велика Бийгань та селище Батьово.

За словами очільника ОДА, це допоможе сімейним лікарям зробити медичні послуги доступнішими для селян. Він висловив сподівання, що невдовзі автотранспортом забезпечать усі сільські амбулаторії Закарпаття. За інформацією прес-служби ОДА, торік автомобілі придбали для сіл Свобода та Дийда, їх загальна вартість становила майже мільйон гривень. Крім того, у селах Берегівщини за кошти державного та місцевих бюджетів триває будівництво амбулаторій. Зокрема, у селі Свобода кошторисна вартість зведення медустанови становить 7,6 млн грн, з яких 6,8 млн — за рахунок субвенції та 766 тис. грн — з місцевого бюджету. Уже проведено внутрішнє та зовнішнє оздоблення будівлі, встановлено систему опалення й прокладено інженерні мережі.

У селі Дийда кошторисна вартість амбулаторії становила 6,3 млн грн, з яких 5,7 млн — субвенція та 638 тис. грн виділяє місцева казна. Там теж об’єкт готується до здачі.

Варто додати, що у понеділок в Ужгороді Ігор Бондаренко вручив ключі ще від 9 автомобілів для амбулаторій Ужгородського району.

Фото надано прес-службою ОДА.