Роботодавці області подали до служби зайнятості Тернопільщини 62 вакансії електромонтерів різної спеціалізації: з експлуатації розподільних мереж, обслуговування електроустановок, обслуговування підстанції; з ремонту та обслуговування електроустаткування тощо. Своїм працівникам вони готові платити до 10 тис. грн. Такі фахівці потрібні у Тернопільському, Теребовлянському та Чортківському районах, повідомили у відділі рекрутингу та партнерства у сфері зайнятості обласного центру зайнятості.

Якщо у претендента на вакансію немає відповідної освіти, за спрямуванням служби зайнятості професію електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування можна здобути в Борщівському агротехнічному коледжі, Тернопільському центрі професійно-технічної освіти; електромонтажника з освітлення та освітлювальних мереж — у Тернопільському ВПУ сфери послуг і туризму, Одеському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

До слова, навчання, проживання, медичний огляд і проїзд безробітних фінансує Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, йдеться у повідомленні відділу організації профнавчання Тернопільського ОЦЗ.