Пекка Хаавісто позитивно відзначив роботу української сторони на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», а саме з ремонту та відновлення зруйнованого моста і впровадження безоплатного громадського транспорту для цивільних осіб з обмеженою мобільністю. 

Окрім того, представники країни висловили занепокоєння високим рівнем мінної небезпеки. Саме тому уряд Фінляндської Республіки виділить 600 тисяч євро для реалізації програм з гуманітарного розмінування.

На зустрічі в Луганській облдержадміністрації очільник області Сергій Гайдай подякував членам делегації за всебічну підтримку Луганщини та України на міжнародному рівні.

Раніше, в п’ятницю, Пекка Хаавісто зустрівся з очільником нашого МЗС Вадимом Пристайком. Український міністр висловив переконання, що поїздка до зони проведення ООС дозволить збагнути масштаби втрат нашої країни та страждань цивільного населення від тривалої російської агресії.

П. Хаавісто наголосив на налаштованості Фінляндії як головуючої в Раді ЄС країни обстоювати необхідність продовження санкцій проти РФ та запевнив у підтримці територіальної цілісності й суверенітету України, невизнання спроби незаконної анексії Криму.

Обговорюючи актуальні питання двостороннього співробітництва, В. Пристайко відзначив нашу зацікавленість у залученні передових технологій в енергоефективності, утилізації відходів та управлінні лісовими ресурсами. Він подякував за впровадження Фінляндією енергоефективних технологій у школі в Херсонській області й запропонував розглянути можливість реалізації подібного інфраструктурного проекту на сході України в рамках відбудови Донбасу, інформує прес-служба нашого МЗС.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.