Україна і Туреччина стають дедалі ближче. Про це в своїй промові наголосив під час урочистого прийому на честь Дня проголошення Турецької Республіки Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере (на знімку).

Він також додав, що Туреччина повністю підтримує Україну, яка стикнулась зі складними викликами. «Ми будемо й надалі продовжувати робити свій внесок у процес реформ, які країна здійснює за таких важких умов. Сподіваємось, що конфлікт на Донбасі буде подоланий якомога швидше», – наголосив  Гюдьдере.

«Україна — один із найближчих друзів Туреччини. Ми проводимо активний політичний діалог, наш товарообіг перевищує 4 млрд доларів, а інвестиції сягають понад 3 млрд доларів. Щороку країну відвідують більш як 2 млн туристів — це лише кілька показників нашої близькості, що першими спадають на думку. І ці цифри зростатимуть», — зауважив дипломат.

У своєму виступі посол  зазначив, що країни співпрацюють фактично в усіх галузях: від військово-промислового комплексу до сільськогосподарського, від  енергетики до будівництва тощо.

Ягмур Ахмет Гюльдере також наголосив, що офіційний візит до України, який в найближчі місяці здійснить президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виведе на новий рівень відносини двох країн.