За даними прес-центру штабу ООС, противник обстрілював позиції наших військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики лупили поблизу Пісків, Пищевика, Водяного, Павлополя з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог гатив поблизу Новолуганського, Хутора Вільного, Золотого (поза межами ділянки розведення), Луганського, Зайцевого, Південного, Новозванівки з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поранень унаслідок обстрілів зазнав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

За інформацією наших військових ситуація на фронті нині досить напружена. «3 листопада в низці ЗМІ з’явилася інформація про те, що окупаційна влада 4 листопада готова приступити до початку розведення сил і засобів на ділянці №3 «Петрівське», на знак чого запустять білу сигнальну ракету о 12.00 (за київським часом) 4 листопада. У цьому контексті заяви представників окупаційної влади щодо намірів розпочати процес розведення на ділянці №3 є не що інше, як чергова провокація та замилювання очей світовій спільноті. У такий спосіб, видаючи уявне за бажане, ватажки самопроголошених квазіутворень не дотримуються Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань у форматі Тристоронньої контактної групи щодо встановлення стійкого режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін», — йдеться у повідомленні штабу.

Нагадаємо, днями міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомив ЗМІ, що заходи з розведення військ у Золотому майже завершені, ця територія абсолютно безпечна і перебуває під контролем МВС України. «МВС нам постійно дає звіти, яким чином це відбувається. Це абсолютно безпечна територія, вони це звітують», — зазначив він.