Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков представив Вячеслава Штучного (на знімку), нового керівника апарату Верховної Ради України, очільникам структурних підрозділів апарату парламенту. За відповідну постанову про призначення Вячеслава Штучного 20 вересня проголосувало 340 народних депутатів.

«Ми стоїмо перед викликами і важливими завданнями. Зміни в роботі парламенту торкатимуться не лише народних депутатів, а й апарату Верховної Ради, який організовує їхню роботу. І апарат має рухатися та змінюватися з такою самою швидкістю, як і сама Рада, тож бажаю новопризначеному керівнику успіхів та, головне, — результатів», — зазначив голова парламенту.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив, що спільне завданнями, яке стоїть перед Верховною Радою, — це створення парламентської спільноти і реформа апарату, зокрема, запровадження електронних технологій в роботу Верховної Ради. «Безперечно, Верховна Рада — це єдиний законодавчий орган України, і його функціонал, визначений Конституцією України, є надзвичайно важливим. Я бажаю новому керівнику зберегти цей функціонал, примножити його і зробити роботу парламенту комфортною».

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк наголосила, що «апарат парламенту — це достатньо консервативний орган. Ми повинні розуміти, що інновації, які будуть впроваджені, націлені не на короткий період часу і не на одне скликання Верховної Ради, тому до них потрібно підходити виважено та з розумінням їхнього впливу».

Вячеслав Штучний подякував керівництву Верховної Ради України та народним депутатам за довіру та підтримку і зазначив, що робота з основних напрямів реформи триває вже понад місяць і команді вдалося досягти певних поставлених цілей.

«Люди — це головний ресурс та рушій змін. В апараті Верховної Ради України мають працювати найкращі: професійні, порядні і патріотичні громадяни, які завжди націлені на результат», — зазначає керівник апарату Верховної Ради України.

Вячеслав Штучний повідомив, що найближчим часом в апараті Верховної Ради заплановано проведення функціонального та фінансового аудиту, а також буде розроблено і надано на розгляд парламенту законопроект про парламентську службу для її незалежної роботи та максимальної ефективності внутрішніх процесів.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.