Заступник начальника Генерального штабу генерал-лейтенант Сергій Наєв із завідувачкою відділення інтенсивної терапії і реанімації новонароджених Людмилою Видиш під час передачі гуманітарної допомоги.

Від початку проведення Операції об’єднаних сил представники цивільно-військового співробітництва вже втретє передають цільову гуманітарну допомогу медичного призначення до Краматорського пологового будинку (Неприбуткове комунальне підприємство «Обласний перинатальний центр міста Краматорськ»).

Загальна вартість переданих за цей період матеріальних цінностей перевищує 630 тис. грн. Цього разу до медичного закладу передано медичні меблі, медикалізовані ліжка, ортопедичні матраци, засоби гігієни, одяг для медперсоналу, одноразові медичні інструменти — на загальну суму 255 тисяч гривень. Усе це стане в пригоді і лікарям, і пацієнтам.

Краматорський пологовий будинок приймає пацієнтів не тільки з Краматорська, а й з Мар’їнки, Авдіївки, Красногорівки, Світлодарська та інших населених пунктів прифронтової зони. Саме тому українські військові опікуються цим медичним закладом.

«Діти Донбасу — це діти України. Вони мають народжуватися та виростати здоровими. Бо саме цим дітям жити та працювати в оновленій, вільній Україні, незалежність якої тут, на Донбасі, ціною своїх життів боронять українські військові», — наголосив координатор стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід», офіцер цивільно-військового співробітництва Борис Кутовий.

Довідково

Стратегічну ініціативу «Допомога Схід», як багатопрофільну та різнопланову програму цілеспрямованих дій щодо допомоги мирним мешканцям Донецької та Луганської областей, було започатковано у травні 2018 року генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим на посаді командувача Об’єднаних сил. У цьому році проект «Допомога Схід» підтриманий начальником Генерального штабу — головнокомандувачем ЗСУ генерал-лейтенантом Русланом Хомчаком. У роботі беруть участь військові підрозділи, військово-цивільні адміністрації, гуманітарні, транспортні та благодійні організації. Проект розроблений та координується військовиками і впроваджений за допомогою Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (голова ради Леонід Костюченко) та французької Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція—Україна» (керівник Діана Дольс). У роботі проекту також бере участь БО «Благодійний фонд Варнави» (Володимир Любовецький).

Вл. інф.