Учасники бізнес-форуму.

Організатори впевнені, що він стане сприятливим майданчиком для українських та литовських бізнесменів у налагодженні цінних контактів, обміні ідеями та пошуку нових можливостей для співробітництва.

Під час заходу відбулася зустріч місцевої влади з литовською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом. Учасники обговорили можливості розвитку та активізації українсько-литовської співпраці.

«Дружба, яка склалася між нашими країнами, дає можливість нам працювати над спільними та успішними проектами. Представники литовського бізнесу готові ділитися своїм досвідом, пояснювати, розповідати, як тернопільські виробництва можуть виходити на рівень Європейського Союзу. Результати нашої зустрічі мають стати поштовхом для розробки ідей та подальшого їх втілення», — наголосив посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

Сподівання на готовність підтримувати місцеві ініціативи в розширенні міжнародного співробітництва та сприяти підприємцям краю у виході на зовнішні ринки висловив на форумі голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. «Україна та Литва — не лише сусідні держави, а й стратегічні партнери, яких єднає багатовікова історія та спільне прагнення розвивати європейські цінності, — зауважив В. Овчарук. — Розбудові зв’язків із Литовською Республікою належить одне з провідних місць в міжнародному співробітництві Тернопільської області. Це зумовлено не лише традицією українсько-литовських взаємин, тісними культурними зв’язками, а, насамперед, спільними політико-стратегічними інтересами, активним співробітництвом у всіх сферах суспільного життя».

Після вступної частини для гостей презентували потенціал Тернопільської області. У свою чергу менеджери та директори литовських компаній розповіли про литовський бізнес і відзначили можливості для спільних литовсько-українських проектів. Також відбулася панельна дискусія щодо пошуку нових можливостей для литовсько-українського бізнесу, в якій взяли участь представники обох країн.

Під час форуму підписали меморандум про співпрацю між Тернопільською обласною державною адміністрацією і Вільнюською торгово-промисловою та ремісничою палатою.

Фото надано прес-службою Тернопільської ОДА.