Секторальна інтеграція, подолання наслідків зміни клімату та енергоефективність, приведення положень Угоди про асоціацію у відповідність із реальним зростанням торгівлі, зокрема шляхом перегляду тарифів, безмитних квот та розширення потенціалу через укладення угоди ACAA («промисловий безвіз»), так звана децентралізація євроінтеграції та відновлення інфраструктури Донбасу — ключові пріоритети на шляху до подальшої євроінтеграції нашої країни. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба у Брюсселі у вівторок у рамках 5-го засідання Комітету асоціації Україна — ЄС, інформує прес-служба МЗС.

За результатами засідання, віце-прем’єр-міністр заявив, що Україна та ЄС готуються розширити Угоду про асоціацію, додавши в неї новий розділ, присвячений реформам в сфері юстиції. «Ми підняли декілька ініціатив, які мають бути винесені на комісію Україна — ЄС. Йдеться про відкриття нового розділу в Угоді про асоціацію, присвяченого юстиції. Поговорили про кроки, покликані поглибити нашу співпрацю в сфері енергетики. Також ми презентували план відкриття євроінтеграційних офісів у регіонах.

Наші кроки отримали повне сприяння європейських колег», — цитує його «Європейська правда».

У ЄС, як ідеться у повідомленні на сайті Європейської служби зовнішніх дій за результатами зустрічі у Брюсселі, заявили, що швидкість і ефективність реформ в Україні мають супроводжуватися інклюзивним законодавчим процесом. У спільноті особливо наголосили на важливості прогресу в здійсненні судової реформи, а також реформи прокуратури та Служби безпеки.