Разом із дружиною він отримав і нову батьківщину. 

Дівчина відповіла канадцю взаємністю, і молода пара вирішила звити сімейне гніздечко у її рідному місті. Глава родини планував відкрити власну справу. Та цим чоловік не обмежився, він забажав отримати громадянство України, аби повністю стати тут своїм.

У свою чергу співробітники Державної міграційної служби, як належить за законом, відправили його на комісію до Центру довузівської підготовки та роботи з іноземними громадянами при Херсонському державному університеті: претендент мав довести, що знає державну мову і може нею спілкуватися. Тут і виявилося, що кохання здатне на справжні дива! За кілька місяців бурхливого роману зі своєю обраницею поважний канадієць, як з’ясувалося, не тільки опанував її мову, а ще й вивчився доволі грамотно нею писати. Тож комісія, яку очолює декан факультету української філології і журналістики Херсонського держуніверситету професор Володимир Олексенко, після співбесіди підтвердила: знань у претендента для життя в Україні цілком достатньо.

«На співбесіду громадянин Канади прийшов зі своєю дружиною. Почувався трохи скутим, і це зрозуміло: все ж таки у дорослому віці нечасто іспити складаєш. Розпитали його, як почувається в Україні, які плани має на майбутнє. Почули тверду відповідь від обох: «Ми житимемо в Україні». І більше питань не було», — згадує Володимир Олексенко.

Керівник Центру довузівської підготовки та роботи з іноземними громадянами при ХДУ Олена Борідько зауважує: далеко не завжди претендентам на громадянство України вдається успішно пройти співбесіду.

«Із 42 осіб, котрих скерували до нас на комісію підрозділи Державної міграційної служби з Херсонщини, Миколаївщини та Одещини, двоє претендентів рекомендації не отримали — їхнє знання мови виявилося недостатнім. Один потім приходив удруге, але й тоді не зміг довести, що підтягнув українську, — розповіла власкору «Голосу України» Олена Анатоліївна. — Хоча зазвичай на комісію спрямовують тих іноземців, котрі раніше отримали посвідку на проживання в Україні й за цей час устигли навчитися бодай говорити українською. Здебільшого громадянами нашої держави хочуть стати приїжджі з Азербайджану, Казахстану, Туркменістану, Узбекистану».