Віддати данину пам’яті героям, вшанувати подвиг і жертовність українського народу в Другій світовій війні зібралися викладачі, студенти, запрошені ветерани Афганської війни та учасники АТО/ООС.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Ярослав Чопань провів панахиду за загиблими.

«Ми не маємо права забути ці трагічні сторінки історії, — звернувся до присутніх директор коледжу Володимир Альохін. — Вшановуємо пам’ять всіх українців, які віддали життя, визволяючи нашу землю від окупантів. Сьогодні, коли на cході України лунають постріли і гинуть люди, українці, як ніхто інший, розуміють цінність миру для своєї держави та її суверенітету. Ми самовіддано боремося за свободу, як колись боролися наші дідусі та бабусі, а відтак — ми переможемо!»

«У День визволення України від фашистських загарбників ми із сумом і гіркотою згадуємо про події Другої світової війни, які мали трагічні наслідки для кожної української родини, і для моєї в тому числі, — зазначила депутат обласної ради Галина Єрко. — Завдяки подвигу мільйонів героїв ми отримали перемогу над нацизмом».

Разом з колективом навчального закладу вшанували пам’ять полеглих голова Немішаївської селищної ради Сергій Замідра, голова об’єднаної Брусилівської громади Володимир Габенець, голова Бородянської спілки ветеранів Афганістану Олександр Герасименко, голова ветеранської спілки села Микуличі Микола Примаченко, заступник голови ради ветеранів села Немішаєве Валентина Мізернюк.

Додавали зворушливості цьому заходу пісні, присвячені Другій світовій війні, та демонстрація документальних кадрів тих часів.

До Меморіалу Слави, розташованого на території коледжу, студенти принесли квіти, вінки та сотні запалених лампадок.

Фото Ніни МООС.