Представники гуманітарної місії, до складу якої увійшли представники ООН, гуманітарних неурядових організацій і посольств Австралії, Індонезії, Малайзії, Фінляндії, а також вищі посадові особи, які представляли Швейцарію, Польщу, Францію, Естонію та Велику Британію, цього тижня ознайомились із ситуацією  на Луганщині й зустрілись з керівництвом регіону (на знімку). Місія організована Управлінням ООН з координації гуманітарних справ в Україні. 

Увагу іноземних партнерів було сконцентровано на шляхах вирішення конфлікту в регіональному вимірі, процесах реінтеграції, а також джерелах  та векторах економічного розвитку Луганщини.

Очільник області Сергій Гайдай засвідчив високу повагу до представників міжнародних гуманітарних організацій та країн-донорів за надану допомогу  регіону в найскладніший період. Він  звернув увагу членів делегації на те, що розвиток підконтрольної українській владі частини  області є найкращим сигналом до реінтеграції для жителів тимчасово окупованих територій.   

Стратегічними напрямами відбудови Луганщини, за словами голови облдержадміністрації, є модернізація вугільної промисловості, посилення енергетичної безпеки, відновлення транспортної інфраструктури, зокрема будівництво залізничного сполучення та ремонт основних автошляхів, а також модернізація систем водопостачання і водовідведення. Такі кроки позитивно вплинуть на розвиток промисловості та бізнесу в регіоні, а отже -- на економічне зростання.

Сергій Гайдай зазначив, що за результатами економічного форуму в Маріуполі вдалося досягти низки попередніх домовленостей щодо інвестицій в Луганську область. Зокрема, йдеться про будівництво залізобетонного заводу та створення IT-школи. Ще одним джерелом розвитку економіки є державна підтримка, зокрема, виділення на розвиток регіону за дорученням Президента Володимира Зеленського одного мільярда гривень.

Луганська область.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.