Про це заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк заявила під час робочого сніданку з послами Республіки Польща, Словацької Республіки, Угорської Республіки, Чеської Республіки, Литовської Республіки та заступницею посла Румунії в Україні.

«Ми дуже добре усвідомлюємо важливість діалогу між Україною та сусідніми західними державами. Цей діалог має розвиватися на принципах добросусідства, взаємоповаги та спільної реалізації наших інтересів», — наголосила Олена Кондратюк.

«Прагнучи підтримувати дружні відносини з усіма своїми сусідами, ми, водночас, щоразу даватимемо відсіч агресії і зазіханню на наш суверенітет та територіальну цілісність», — додала заступниця глави парламенту.

Вона висловила прохання щодо подальшого сприяння Україні на шляху інтеграції до ЄС та НАТО, підтримки в рамках міжнародних організацій та структур, зокрема, ООН, ОБСЄ, Ради Європи.
Олена Кондратюк підкреслила, що Україна зацікавлена у формуванні надійного поясу безпеки і співпраці в Балто-Чорноморсько-Адріатичному регіоні, участі у спільних економічних проектах, зокрема в рамках ініціативи Трьох морів.

Заступниця Голови Верховної Ради України також закликала учасників зустрічі дбати про українських трудових мігрантів, які роблять значний внесок не лише в економіку України, а й безпосередньо у зростання економік країн перебування. «Звертаюся до вас із проханням: дбайте про них, як про своїх громадян. Ми готові до тісної взаємодії у питаннях їхнього правового та соціального захисту», — зауважила Олена Кондратюк.

Користуючись нагодою, вона також запросила учасників зустрічі до участі в Українському Жіночому Конгресі, що відбудеться 10—11 грудня цього року в Києві.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.
Фото Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.