На відзначення 80-літнього ювілею славного земляка у районі відбулася низка заходів. Зокрема, вийшов у світ 14-й номер літературно-мистецького альманаху «Житичі і світ», присвячений класику, а також уперше на Малинщині провели літературно-обрядовий фестиваль «Берегиня» (так звалась одна з найвідоміших книжок пана Василя).

Кульмінацією свята став тиждень вшанування письменника, що розпочався презентацією виставки-інсталяції «Україна — його вічна Берегиня» та колекції старовинної української вишивки у Малинській районній бібліотеці, що носить ім’я письменника. Міські бібліотекарі влаштували для дітей та молоді літературно-етнографічну мозаїку «Із життя мого народу» та літературно-мистецьку зустріч «...Я намагався відтворити дух епохи...» У день народження видатного етнографа до «Василевої світлиці» у бібліотеці завітали представники райради, міської «Просвіти», поети і письменники, фольклорний колектив «Калина», щоб поділитися спогадами про Василя Тимофійовича, а також підбити підсумки конкурсу народознавчої роботи бібліотек району «Малинщина моя — Берегиня моя», який відбувається вже 11-й рік.

Тиждень завершився першим Всеукраїнським літературно-мистецьким фестивалем імені В. Скуратівського «До Василя!». Його учасники долучилися до яскравої мистецької програми. Потім відбулася церемонія нагородження переможців заочного літературно-мистецького конкурсу, проведеного у рамках фестивалю. 60 учасників конкурсу представляли три країни та 19 українських областей. Організатори фестивалю сподіваються, що він стане традиційним, і планують відшукати кошти для заснування премії імені Василя Скуратівського.