Члени родин загиблих воїнів з керівниками міста Луцька та області.

У Луцьку в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка відбувся вечір-реквієм пам’яті полеглих в АТО/ООС воїнів «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх». 

У ньому взяли участь родини загиблих в АТО, представники влади, бойові побратими воїнів, небайдужі волиняни. Захід розпочався із поіменного перерахування кожного волинянина, життя якого забрала війна. Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

До присутніх звернулася мати загиблого 7 серпня 2014 року в боях за Савур-Могилу героя Артема Карабана, очільниця громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «НАДІЯ» Любов Карабан.

— Сьогодні ми втретє зібралися, аби вшанувати пам’ять наших Героїв, які своїми подвигами, ціною життя пишуть новітню історію. Більшість з них — це молодь 18—30 років, які недолюбили, не одружилися, не встигли народити дітей. А котрі мали доньок і синів, не зможуть більше дати їм свого батьківського тепла. Дружини зосталися самотніми, батьки — одинокими. Залишилися біль і спогади. Хочу, щоб ми пам’ятали, що ціна війни з 2014-го по 2019 рік — це 4 167 відданих життів, а ще сотні безвісти зниклих, сотні полонених. Війна продовжується, і цей печальний список втрат зростає...

Свої пісні на вечорі-реквіємі присутнім подарували майстри сцени. Після заходу його учасники поклали квіти до фотостенду «Герої Небесної Сотні — Загинули за єдність України», що на Театральному майдані Луцька, а також взяли участь у панахиді на міському кладовищі в селі Гаразджа, де поховані Герої війни на сході держави.

Фото з сайту газети «Вісник і К».