Село Злазне Костопільського району на Рівненщині. Тут у затишному «фінському» будиночку розміщено поштове відділення, яке обслуговує найбільшу серед сільських відділень району кількість людей — понад три тисячі, які живуть у Злазному, Базальтовому, Вигоні, Перетоках.

— Колектив поштовиків тут дружний, тому й робота у них кипить, — розповідає начальник Костопільського ВПЗ Валентина Савчук, почесний зв’язківець України, котра і сама віддала пошті майже сорок років. — Наталія Дашкель, яка очолює відділення з 2004-го, добросовісно працює і вимагає цього від ще трьох листонош.

Знає їхню роботу, проблеми, бо Наталія Михайлівна починала поштову кар’єру у 1998 році листоношею. А ще у цьому колективі понад тридцять років листоношею Галина Третяк. Вона пенсійного віку, але продовжує працювати, бо їй подобається спілкування з людьми, яким надає поштові послуги: приймає передплату на періодику, комунальні платежі, доставляє пенсії, соціальні допомоги, листи, перекази тощо, продає товари народного вжитку, що зручно літнім людям — не потрібно йти у магазин.

До речі, двоє молодих листонош, які не так давно влилися в колектив, беруть приклад з ветеранів пошти, і сподіваємось, що й вони згодом матимуть такий солідний поштовий стаж.

— Це відділення комп’ютеризоване, обслуговує 474 пенсіонерів. І ніколи від них не було скарг на роботу поштовиків, — продовжує Валентина Савчук. — Для кожної людини, як мені розповідали, листоноші знайдуть підбадьорливе слово, приділять увагу. Тому їх поважають і чекають літні люди. Тішить, що злазненське відділення приймає багато поштових відправлень. Загалом сюди активно йдуть люди по поштові послуги.