Бо із двох автобусів у Хотинській ОТГ працює лише один, і той — з перебоями. Мешканці звинувачують керівництво ОТГ.

За їхніми словами, ще до утворення громади управління освіти мало два автобуси, якими довозили дітей з сіл у садочки та школи Хотина. А після того як ці функції перебрало на себе керівництво новоутвореної громади, дітей почав возити лише один. Він працює з перебоями, інший — у тривалому ремонті.

Через це змістився графік приїзду транспорту, і в деяких селах дітям доводиться виходити на зупинку на годину-дві раніше, ніж відкриваються садочки і школи. А минулого тижня зламався і той єдиний шкільний автобус, який працював.

«Відколи ми об’єдналися в ОТГ і взяли на себе обслуговування всіх шкіл, то нам з управління освіти передали два автобуси, якими довозять дітей із сусідніх сіл. Але їхній стан був плачевним. Ми одразу з літа їх віддали на ремонт. І до першого вересня встигли відремонтувати лише один. Мені нещодавно повідомили, що інший уже пофарбований і скоро зможе возити дітей. Щоправда, минулого четверга у цього теж сталася невелика аварія і він не зміг розвезти малечу. Але ми домовилися з перевізником і того дня усіх розвезли», — розповідає перший заступник голови ОТГ Володимир Сторчак.

Він стверджує, що телефонував директорам шкіл, щоб ті попросили у батьків дітей вибачення за тимчасові незручності. Але одночасно наголосив, що возити дошкільнят і учнів в аварійних автобусах небезпечно. Такі аргументи батьків не задовольняють, люди вимагають нових та справних автобусів для дітей.