Родичі Героїв Небесної Сотні, їхні адвокати, громадські організації вимагали від влади не допустити зупинення розслідувань справ Майдану у зв’язку з передачею їх від ГПУ до Державного бюро розслідувань після 20 листопада. Зокрема, активісти наполягали на тому, щоб нове управління в ДБР очолив Сергій Горбатюк (він вів справи Майдану в Генпрокуратурі), а також виступали проти тиску і втручання в розслідування з боку екс-заступника голови АП Януковича Андрія Портнова. Нагадаємо, днями Портнов вкотре вимагав амністувати «беркутівців» і почати слідство проти учасників Революції Гідності.

«Я гадаю, що передача справ точно не вплине в гірший бік на якість розслідування. Принаймні ті люди, які розслідували справи Майдану, зможуть зосередитися на справах саме Майдану, а не на ще сотнях інших епізодів, які дуже слабо пов’язані з подіями, що відбувалися наприкінці 2013 — на початку 2014 років», — так прокоментував ситуацію виданню «Настоящее время» Генпрокурор України Руслан Рябошапка.

При цьому він не зміг відповістити на запитання про те, що саме відбулося на Майдані і хто винен в убивствах протестувальників. «У мене поки що немає відповіді. Відповідь 5 років шукала величезна група слідчих. І спеціальних прокурорів. І поки що це розслідування триває», — сказав Рябошапка.